Utbildningsplan

Utbildningen består av tre delar. Självstudier, 3-5 dagar teori med praktiska övningar och 16 fallskärmshopp med instruktörer.

Självstudier

När du anmält och betalat för kursen så skickar vi ut kursboken. Du ska innan kursstart läsa igenom kursboken och svara på frågorna som finns i slutet av kursboken.

Teori med praktiska övningar

Den teoretiska delen är ca 30 timmar fördelad på 3-5 dagar. Du läser tillsammans med en grupp på ca 12 elever och leds av 2 kursledare utbildade av Svenska Fallskärmsförbundet.

Teorin baseras på det som står i kursboken och varvas med praktiska övningar. Dina kursledare kommer hjälpa dig att öva in de praktiska momenten så att du är förberedd inför ditt första fallskärmshopp.

Teoridelen avslutas med ett skriftligt prov och en praktisk examinering för att kontrollera att du är förberedd att hoppa fallskärm.

Hoppen

Den praktiska delen består av 15 fallskärmshopp. Dessa utförs tillsammans med våra erfarna instuktörer som är utbildade av Svenska Fallskärmsförbundet för att se till att allt går säkert till och ger feedback på hoppen.

Hopp 0: Tandem
Hopp 1-6: med fokus på säkerhet
Hopp 7-15: med fokus på din teknik

För att få fallskärmscertifikat krävs 16 st godkända hopp. Om hoppet är godkänt eller inte bestäms av den instruktören som du hoppat tillsammans med.

Om man skulle bli underkänd på något av hoppen är det bara att göra om det hoppet tills man blir godkänd. Notera att underkända omhopp inte ingår i kurspaketet.

Hoppen är individuella, du bestämmer alltså själv när och hur ofta du vill hoppa dina elevhopp.
Vi rekomenderar att du försöker bli klar med hoppen så fort som möjligt efter teoridelen. Planera in så mycket tid i kalendern du kan för att bli klar.

Notera!

Ibland kan det vara långa "väntetider" de dagar som det är många elever på hoppfältet eller vädret är halvdåligt. Men utnyttja den väntetiden till att öva på dina hopp, öva att packa fallskärm eller bara häng med gött folk på hoppfältet och njut av atmosfären med fallskärmar som landar.

Förutsatt att det är hoppning inplanerat och det finns instruktörer tillgängliga är det bara att hoppa så mycket du vill och orkar!

SISU

Kurser
kurs@hoppafallskarm.nu
Tandemhopp
020-12 15 18
info@tandemhopp.se
Uppvisning
0708-50 83 50
uppvisning@hoppafallskarm.nu
Klubben
0322-621 888
info@hoppafallskarm.nu
Box 3
447 21 Vårgårda

Foto: Håvard Flaat, Johannes Bergfors, Christina Eriksson, Mikael Rengstedt, Janne Latvala, Nico Emanuelsson, Wada Wako, Andreas Wennebäck, altitud4000.com